Tips på fotoappar

Hej mina fina, här kommer ett inlägg laddat med 10 tips på fotorelaterade appar. Inlägget skrev jag åt scandinavian photo i sommras när jag jobbade men tänkte faktiskt dela med mig av mina tips till er också.
 
Att kameran får stanna hemma ”för man har ju mobilen” är en vanlig tanke, och charmen med just mobilbilder är ju att vi enkelt kan dela med oss av våra liv på diverse olika sociala medier. Med hjälp av appar kan du på ett roligt och kreativt sätt framkalla och bildbehandla dina foton direkt i telefonen eller surfplattan innan de skickas ut i cyberrymden. Eftersom man lätt hamnar på villovägar i det gigantiska utbudet av foto- och redigeringsappar tänkte jag hjälpa er på traven och dela med mig av mina 10 favoriter. Då jag har bitit i äpplet bygger listan på iPhone-appar men många finns även till Android, och om inte finns det säkert likvärdiga att hitta!
 
 
Snapster (iPhone)Gratis
Jag letade länge efter en app med ett kurvjusteringslager likt det jag har i datorn och tillslut snubblade jag över Snapster. I Snapster kan du leka med kurvor och färgkanaler i en halv oändlighet utan att tröttna, man kan dessutom skapa sina egna filter och spara dem för att använda vid senare tillfällen. Du kan även lägga till en rad olika texturer så som grunge, bokeh, färglager och ljuseffekter. Eller varför inte göra det smidigt för sig och välja ett utav alla färdiga filter appen har att erbjuda?
 
 
PS Express (iPhone, Android)Gratis
Photoshop i mobilen där du kan göra de allra enklaste justeringarna. Fixa röda ögon, lägg till effekter, korrigera ljuset, kontrasten eller varför inte vitbalansen. En väldigt simpel och grundläggande ”bra-och-ha-app” i foto-mappen. Appen är gratis men du kan själv välja att köpa till filter och andra effekter.
 
 

VSCOcam (iPhone) Gratis
Populära VSCOcam är en enkel och mycket stilren redigeringsapp med 10 olika filter att välja mellan. Du justerar enkelt önskad styrka på filtret genom att svepa horisontellt över skärmen och kan även ändra ljus, kontrast, vitbalans med samma teknik. Helt klart favoritappen när du snabbt och smidigt vill fixa till din bild!

 
Afterlight (iPhone, Android)7kr
Afterligt kostar en liten slant men är mycket uppskattad av många och har allt du behöver! Det finns ett helt hav olika filter och ljuseffekter, för att inte tala om alla texturer appen har att erbjuda. Naturligtvis kan du även ändra exponering, kontrast, färgmättnad, vitbalans och skuggor/högdagrar om du vill.
 
 
Snapseed (iPhone/Android)38kr
I Snapseed kan du lätt justera exponering, kontrast, färgmättnad, skuggor/högdagrar och vitbalans. Du kan även göra dina bilder rakare, beskära dem, korrigera skärpan eller varför inte lägga till en vinjettering. Med hjälp av 'selective adjust' kan du markera en del av bilden och justera ljus, kontrast och mättnad på det markerade området. Snapseed erbjuder även en rad olika vintage-, drama-, grunge -och retro-effekter. Du justerar effektstyrkan genom att svepa i sidled och byter effekt genom att svepa upp och ner. En genomtänkt och lättarbetad app, en smula dyrare än de andra men ett klart måste i samlingen!
 
 
Whitagram (iPhone, Android)Gratis
En app för alla Instagram-älskare som vill slippa beskära sina bilder. Bakgrunden blir vit så den smälter in i flödet och hela din bild kommer med.
 
 
Photosynth (iPhone)Gratis
För er som inte har panoramafunktion inbyggt i mobilen är Photosynth en perfekt app! Genom att svepa kameran horisontellt eller vertikalt kan du fånga de mest fantastiska panoramabilderna.
 
 
PhotoCollage (iPhone, Android)Gratis
Men hjälp av PhotoCollage kan du få med alla bilder från exempelvis dagens utflykt på en och samma bild! Du kan välja om du vill ha med två, tre, fyra eller fem bilder, med eller utan kantlinjer, färgade eller mönstrade bakgrunder, ja det finns mängder av val. Perfekt om man enkelt vill dela med sig av flera bilder samtidigt.
 
 
Phonto (iPhone, Android)Gratis
Med hjälp av Phonto kan du enkelt skriva ord eller texter på dina bilder, eller varför inte lägga till en prat/tankebubbla men några vitsiga meningar? Eller kanske en symbol? Valet är ditt!
 
 
Strobox (iPhone)Gratis
En perfekt app för alla studiofotografer! Med hjälp av denna appen kan du enkelt memorera hur du riggade ljuset och vilken utrustning du använde tills nästa gång det är dags för samma ljussättning.
 
 
 
har ni några favoritappar? puss

Kommentarer
Postat av: aina [fotoblogg]

Bra tips :)

2013-09-19 @ 18:15:38
URL: http://ainaphoto.blogg.se
Postat av: Bohemhoe

Vilka awesome tips!

Svar: Vad bra att du uppskattade det! Kraaaaam
lettersfrom.blogg.se

2013-09-19 @ 18:22:55
URL: http://bohemhoe.blo.gg/
Postat av: Tilda

Superbra inlägg Tilda, tack för tipsen!!

Svar: Åh vad kul att du uppskattade det! Kram
lettersfrom.blogg.se

2013-09-19 @ 18:58:50
URL: http://miserableandmagical.blogg.se
Postat av: Jennie Johansson

Super bra inlägg.. Mycket tips för de som vill få till bilderna innan de läggs upp på sociala medier eller sin blogg :) Och det är ju faktiskt inte alla gånger man orkar släpa med sig kameran, då är ju dessa appar helt perfekta! :D

Ska ladda hem ett gäng av dem och testa ;D

Svar: Vad julmat du uppskattade det, tack och lycka till! Kram
lettersfrom.blogg.se

2013-09-20 @ 15:18:42
URL: http://jenniemariajohansson.blogg.se/
Postat av: stina

det här är typ världens bästa tipsinlägg. Är dock så lat att jag aldrig orkar lära mig några av fotoapparna haha :)

2013-09-21 @ 18:16:01
URL: http://luftenboridinasteg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback