Ekobussen - en underskattad mackapärSnälla säg att ni lägger märke till min otroligt fina matchning.


Ekobussen är nog rena mardrömmen för alla studerande Jönköpingsbor, inte en kotte slipper undan. Skulle man av någon anledning bli "sjuk" just den dag Ekobussen ska ta med dig på en förbluffande skogstur får man åka med en annan klass. Råkar man åka på semester denna dag får man åka med en annan klass. Försover du dig och missar avgången får du åka med en annan klass. Blir du sjuk på riktigt får du åka med en annan klass. Ligger du på dödsbädden får du åka med en annan klass. Ja ni hajar, man ska med bussen, död eller levade.

Vad är Ekobussen då? Jo det är en fint dekorerad buss (har tyvärr ingen bild men det är massa djur och träd målat på den) utrustad med allt man behöver för att undersöka skogen på djupet och den är från 1834 skulle jag tro, nästan så den föll isär när vi åkte på grusvägarna. Busschauffören är en såndär skogsmulle och kan allt och lite till om naturen och han kör oss till diverse olika skogar och han låter oss vända upp och ner på hela småland för att hitta några träd och lite mosstyper. Värt liksom.

För att avrunda utflykten och kunna bearbeta allt det gröna vi fått ta in under dagen dumpades vi sedan ensama på en stubbe. Vi gick på en lång rad, 25 pers utan att säga någon ting alls, och en efter en fick vi lov att slå oss ner på en stubbe. Personen som blev avsläppt först började efter 20 minuter gå och hämta upp de andra och tillslut var vi enade alla 25 igen. Riktigt härligt att få ligga ensam ute i skogen i 20 minuter och bara vara, inte göra något alls. Tove somnade faktiskt, hon slumrade inte bara till heller utan stensov (hehe hon sov faktiskt på en sten.). Eftersom vi inte fick liv i henne så slutade det med kottkrig, alla mot sovande Tove. Ni kan ju lista ut vem som tog hem segern.

Okej för att sammanfatta: Ekobussen är otroligt underskattad. Om du får välja; en dag i skolan med jobbiga lärare och plugg eller en dag ute i skogen där du visserligen behöver leta upp lite träd men sen får du äta, fika, sova, filosofera och skratta med fina vänner. Ekobussen vinner lätt, utan tvekan. Och kom ihåg, det blir vad man gör det till right?

Tummen upp för Ekobussen!

Kommentarer
Postat av: Anonym

lust att vara med på min grymma tävling om valfritt smycke? :D enkla regler!

direktlänk: http://hannalovisasol.blogg.se/2011/september/tavling-vinn-valfritt-smycke-fran-shopbyalex.html

2011-09-30 @ 13:30:15
Postat av: bloppis

kolla in min bloppis, du sätter priserna!

2011-09-30 @ 14:33:51
URL: http://bbloppiiss.blogg.se/
Postat av: Staffan [fotoblogg]

Så du har råkat ut för den mardrömmen också ;) Jag fick uppleva den alla år på gymnasiet :S Ryser i kroppen bara jag hör ordet! Får du chansen så bränn upp den!

2011-09-30 @ 18:43:18
URL: http://blogg.stfoto.se
Postat av: Staffan [fotoblogg]

Sv: haha oj sorry, läste nog lite för snabbt där ja ;)

2011-10-01 @ 13:38:53
URL: http://blogg.stfoto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback