1. DrömmarDet första som stod på listan inför årets projekt var att fånga mina drömmar på bild. Jag valde att ha med månen som jag förknippar med drömmar, längst ner på bilden ser vi stockholm. Dit vill jag nämligen flytta och bo där i några år. Sen skymtar vi ett flygplan uppe i vänstra hörnet som symboliserar min dröm om att flyga jorden runt.
Jag är nöjd med bilden och jag känner att den framhäver en härlig och lugn kännsla.

N Y T T - A N E W S T A R T
Bilden byts om du klickar F5.

Nu när det är nytt och fräscht till ytan så ska även bloggens inriktning bli ny och fräsch. Bloggen är redo för nytt och framför allt jag är redo. Jag känner på mig att 2011 kommer bli det bästa året i mitt liv, likaså ska 2011 bli det bästa blogg året.

Jag har sån fotoinsperation och såna ideer som ska bli gjorda. Jag har planer på hur jag ska kunna lyfta mitt fotande till nästa nivå och fotojobben trillar in lite allt eftersom. Redan i januari har jag fått äran att fota skivomslag, vara med i Jönköpings-Posten, fota kärleks porträtt och jag har ett bröllop på G. Bra början med andra ord.

Jag har även lite grejer som jag måste fota varje månad (jag kallar det projekt12, det kommer publiceras en bild i slutet på varje månad.) för att hålla min kreativitet på topp.

Från och med nu ska jag bara publicera sånt jag är nöjd över och inte massa halvfärdigt krafs och mode. Tex ska jag inte publicera tråkiga vardagsbilder utan ska jag visa vad jag gör om dagarna så ska det vara genom kretiva och snygga bilder.

Hur ofta jag kommer uppdatera får vi se, jag tänker inte sätta någon press på mig att jag ska uppdatera femtio gånger per dag för då blir det inte roligt och det märks så snabbt ifall man bara slänger ihop ett inlägg utan glädje. Istället så kommer jag lägga ner mer tid på varje inlägg, sounds good? (kommer heller inte ge mig på en massa wierd engleska ord som jag inte kan stava till. Sunds,sonds..?)

Jag är taggad till tusen och hoppas att ni kommer hänga med!

Puss

För en vecka sedanFörra veckan skrev jag att jag skulle göra något som inte var normalt och här har ni beviset på att det kanske inte var så normalt.Vi har bestämmt oss för att ta ett dopp varje måndad, galet jag vet.

Stockholm


Fotade med Canon G11 och redierade i PS CS5. Varannan har jag minskat färgerna i och varannan ökat.

Öööh kommer ni ihåg detta inlägg? Jag tror jag glömde säga vad det var i paketet. En Canon G11 var det i alla fall. Bättre sent än aldrig.

Stockholm är en sån otroligt vacker stad och jag vill flytta dit nu.

tröttisGAAAAAAAAAAAAAAAAAH vad jag är trött hela tiden. Jämt och ständigt. Igår gick jag upp 04.00 för att åka till stockholm och la mig nog inte i sängen före klocken 03.00. SUCK. Jag hade ju planerat att sova lite på bussresan hem igår men som många säkert vet om så är jag inte så duktig på att sova i fordon eller när folk pratar runt omkring för jag vill inte gjärna missa något. I alla fall när jag väl hade kommit till ro så sticker olle fram käften och säger:
- EEEEEEEEY TILDA bloggar du inte lika mycket längre?
- Vaaaaaaaaaaaa? (ett utdraget och jävligt trött va)
- Nej men asså jag bara undrade om du fortafande bloggar lika mycket som innan.
Till svar fick han en rak höger. Okej nej det fick han inte, glatt pressande jag fram:
- Njaa jag vet inte riktigt.

Nu ska jag slagga och hoppas på att det inte dyker upp någon Olle. Skulle vara väldigt weird faktiskt.

Paris

Jag insåg att jag inte har visat alls många bilder från frankrike (jag var där i sommras) så här kommer en liten dröös med utsiktsbilder från eifeltornet.


Dagens planer


En bild från oktober månad.


Planer för dagen:
♥ Göra något som inte är normalt
♥ Kolla på film
♥ Gå och handla
♥ Laga en trerätters meny med Linn och Åsa
♥ Åka in till stan med pinglorna jag nämnde hör ovan för att gå på bio
♥ Åka hem och mysa med pinglorna jag nämnde vid punkt tre och fyra
♥ Publicera ett inlägg

Adios!

Gymnasieval

Okej eftersom halva sveriges befolkning frågade vad jag hade tänkt att gå på gymnasiet så gör vi en gemansam genomgång precis som i skolan.

Att välja gymnasium är ett stort val tycker jag. När jag går och pratar med våran SYV så frågar han vad jag vill bli i framtiden och det är en fråga jag får svaga knän av. Jag har ingen aning. Inte mer än att jag vill jobba som resefotograf någon gång i mitt liv. Gaaaah blir galen. Hur ska jag kunna veta vad jag vill sysselsätta mig med om tre och ett halvt år? För tre och ett halvt årsen ville jag bli frisör och jag visste inte hur man startade en kamera. Om ett år kanske jag har snöat in mig på att bli tandläkare och får plåga små barn som min tandläkare gjort med mig. Eller vem vet om tre år så kanske jag inser att jag vill bli advokat, eller polis, hundskötare eller läkare. Asså man vet ju inte blixten kanske slår ner i huvudet på mig och jag kanske får världens vackraste sångröst och vill bli artist.
När någon undrar vad jag vill gå och jag svarar jag vet inte så säger de oftast "Välj inte som din kompis bara".
Det kan alla notera där ute att det skulle vara det sista jag gör i mitt gymnasieval.

De programen jag har funderat mest på är Natur-Natur eller IB (För er som inte vet vad det är så läser man alla ämnen på engelska). HAHAHAHHAHAHAHAHAHA skääääääääämmmmmt. Över min döda kropp säger jag bara. Över min döda kropp. De två programen funderar jag faktiskt minst på.

Okej serriöst nu. Jag vill ju gå något där jag får ut så mycket som möjligt av mitt fotograferande, och det gör jag bäst 30 mil här ifrån. I stockholm. Ja, jag har alltså funderat på att lämna Habo och Jönköping för att dra mig till huvudstaden. Där vill jag gå Media-Foto och den linjen finns bara i Stockolm och dessutom finnst det tre styckna av den. Men det finns ju så många nackdelar och så många fördelar. Menst nackdelar faktiskt men där emot så lyfter fördelarna upp det hela. Asså grejen är den att om jag flyttar så dyker det ju upp så många problem. Hur ska jag hitta lägenhet i stockholm? Kommer jag klara mig själv som 15 åring i en stor huvudstad? Hur mycket kommer jag inte sakna mina vänner och framför allt min familj här i Habo? Alla mina kläder kommer krympa till sorlek 128 och bli missfärgare om jag ger mig på tvättmaskinen. Jag kommer varje dag behöva ta mig upp själv, ta mig till skolan i tid, laga mat, göra läxor, diska och ev. städa eller diska och mitt i allt ska jag hinna umgås med vänner och fota. Undra hur många gånger per år jag kommer gå in i väggen.

I Jönköping har vi ju en Estitik-media linje men då läser jag ju både grafisk kommunikation, film och foto och då får jag alltså inte ut lika mycket av mitt fotande. Jag menar jag kanske hamnar i en klass där hälften aldrig hållt i en kamera och då ska vi lära oss grunderna (Iso, bländare, slutartid osv) vilket jag känner att jag redan kan. Går jag en ren fotolinje så kommer det ju inte att inträffa eftersom det bara är fotointresserade som kommer in och man får göra ett ganska svårt intagningsprov. Fast det är nog mycket svårare att komma in då men med lite självkännsla och tur tror jag faktiskt att jag kan klara det galant.
Som ni märker kommer jag inte kunna bestämma mig, funderar strongt på att dra till med stylist linjen eller något bara för att få slippa media bekymmer.

Okej jag avslutar detta långa inlägg med B E S L U T S Å N G E S T.Fick bli en bild på min klass som jag kommer sakna något enormt.

MEJag vill inte välja gymnasium. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag vill inte. Jag. Vill. Inte.

En favorit


En favorit på fanny. Gillar stämningen på bilden.

Nu tar vi en tyst minut. Igår lämnade min älskarde kängor mig så dag har jag fått leka lång och bokstavligt talat glidit runt nio centimeter längre än jag vanligtvis brukar vara. Jag säger bara ont i fötterna. Inget jagbrukar göra nämligen.. Och jag som ska till Estocolmo på onsdag nästa vecka, tänk så hinner jag inte skaffa några nya kängor. Ska jag då traska omkring i stockholm från 05.45 till 02.00 i höga klackar. Inte rättvist.
Äääh imorgon tar jag skridskorna istället. Halt som -------.

Fanny IIII


Fotograf: Tilda Larsson | Modell: Fanny Hugosson | Ass: Ann och Filippa Hugosson
Nikon D80+50mm F/1.8
1/200   f/2.8   ISO:100

En utav mina favoriter tror jag, så otroligt fin! Nu är det dax för mig att bedda ner mig och läsa den spännande godnattsagen Mysteriget på den idiotiska elektrokemin. Peeeeeeaaaacccee

Indien hela dagen lång


Bara för att jag har fina vänner.
Dagen till ära har varit välditg Indien inspirerad. Först hade vi en två timmars SO-lektion där vi fördjupar oss i ett land ch jag har självfallet valt Indien. När jag kom hem körde jag yoga i drydt en timma, något jag aldrig gjort förrut men länge velat testa. Jag kan säga att det ska nog bli min dagliga träning. Hah träning tänker ni? Tro mig jag kommer ha träningsverk och det är inte för att jag är en jäkla mes utan muskler utan för att det är jobbigt. Som sagt det var jobbigt och jag blev hungrig så jag värmde lite Indiskkyckling-gryta som jag tvingade min Fader att laga i lördags. Och nu sitter jag och glor på indiska bilder och drömmer mig bort. Och senare ska jag baka semlor. Indiska semlor. Typ. Fast nej. Men det är ändå lite Lite för bra om ni frågar mig.
Namaste.♥
Som man säger efter varje yoga pass.

Sommar
♥ 
Popadelica. Skara.Gränna. NewYork.Maimi.Orlando. Visingsö. Skåne. Öland/Halmstad/skåne(?). Kålandsö.
Sommar nu tack.

.


Vi ska va dom vi vill vara
hellre nu än efteråt.
Jag vill leva farligt
Göra sånt som ingen annan gör.
Folk vill att jag ska fota
men ska jag skapa
då ska det finnas tid att skapa fritt

Fanny III
Ni verkar gilla dom så vi kör på med lite fler bilder. Jag upplever att det blir grymt dålig kvalle när jag lägger upp dom, ser ni det med? Dåligt om ni frågar mig.
Dagen till ära hade jag tänkt att sätta tänderna i min kära vän herr kemibok. Maxad lördag va? Nooooot. Serriöst jag har ett bättre liv än att plugga elekrokemi en lördag. Men om man ser det från den positiva sidan - Troligen sista kemiprovet i mitt liv. Och det gör mig gladare än gladast. Och det som peppar mig är att jag ser mig själv bli lika förvånad som sist. Ett fyr symboligt betyg. Tipptopp. Peeeeaace♥

Hypernervikotsiska diafragmakontravibrationer

Sitter här och tycker ofantigt synd om mig själv. Har drabbats av Hypernervikotsiska diafragmakontravibrationer . Vet inte vilken medecin som är bäst för den symptomen men jag har hört att bullar botverkar allt. Enligt Emil i Lönnegerga i allafall. Mmmm varm kanelbulle med mjölk. känn dissen people jag drar till bullarna nu.Bjussar på en bild från i fredags, Lisa roar sig med min kamera och jag är fullt koncentrerad med att posa.

PS. För er neards som inte vet vad Hypernervikotsiska diafragmakontravibrationer är så har jag fått för mig att det kan kallas hicka med. DSSSS.


Fanny IIFotograf: Tilda Larsson | Modell: Fanny Hugosson | Ass: Ann och Filippa Hugosson
Nikon D80+50mm F/1.8
1/200   f/2.8   ISO:100

Hej mitt namn är Tilda Larsson och jag behöver pengar. Jag skulle vilja ha mycket pengar ty jag vill köpa en liten firnulig sak även kallat kamera. Saknas en tusenlapp eller två. Synd om mig. Skulle ju vilja att den landade i mina händer innan vi åker till hjässstaden Estocolmo! Jo vi ska nämligen dit om två veckor med kalassen så det är brådis. Puuuussss på er som vill skänka en slant till rädda kameranörden. peeeeaceInsperation
Insperation till tusen. Vill ha sommar. Vill fotota porträtt. Vill åka på semester. Vill göra en awesome film. Nu.

Fanny IFotograf: Tilda Larsson | Modell: Fanny Hugosson | Ass: Ann och Filippa Hugosson
Nikon D80+50mm F/1.8
1/200   f/2.8   ISO:100

Får jag lov att dra ett ganska sant citat från min vän Anna? Tack.

- Jaha när lägger du upp bilderna på Fanny då? Om hundra år som vanlig eller?

Jadu Anna det hann bara gå fem dagar, sorry du gissade fel denna gång. Här kom de två första och jag längtar efter att få visa mina favoriter. Behövde verkligen denna fotografering, behöver nya ansikten framför linsen så om någon är frivillig är det bara att höra av sig, skulle vara jätte kul!
Herregud Bollibopa slutade för längesen, dax för mig och sova. Peeeeeeeace♥

Behind the scenes
Hej där! Kände att det var dax att fixa ihop ett inlägg. Nu svättas jag, vad ska jag skriva?  Nej du, nu hittade jag bara på- Jag levererar ju alltid utan problem.
Gårdagen var mycket fin, jag började med att fota skivomslag och avslutade med ett himlans partaj hos mig där både spya och skratt ingick, som ett paketpris liksom. Tro nu inte att jag har gått och haft fyllefest eller något, nej det var bara så att Hanna råkade få i sig för mycket grädde och hennes mage ville inte behålla det så hon lämnade partyt några timmar tidigare, stackarn. Men vi andra partade vidare med den ena leken efter den andra. Klockan halv tre lämnade sista gästen mig och jag somnade pladask.
Denna dagen flög förbi, jag har bara hunnit städa och skicka iväg bilderna Till Fanny så hon kan välja vilken bild som ska få pryda omslaget. Vet ni? Min bild ska stolt få pressentera Fanny på Spotify, den ni! Undertiden vi väntar på att Fanny ska välja bjuder jag på några behind the scenes bilder, eller aa Ann Fannys mamma gör.

Duschen nästaSofie i studion för ett tagsen:)

Jag skrev ju i onsdags att jag skulle lägga upp bilder på det jag hade köpt men det kom jag ju på att jag inte kunde göra eftersom det ska jag ju ha på bröllopet så det får ni se då.

Idag fotade jag ju skivomslag och det gick megafon bra. Megafon, vart fick jag det ifrån? Who cares? Inte jag. Nu ska jag bokstavligttalat hoppa in i duschen innan min klasskompisar kommer hit, skulle vara lite pinsamt om jag stod naken i duschen när dom kommer..

Natten mellan tvåtusentio och tvåtusenelva

Hmm, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men en grymt misslyckad efterrätt, mycket skratt och mååånga bilder beskriver kvällen ganska bra.;)

Bröllop och Skivomslag


Sandra som jag fotade i början på december

Okej mina kära vänner jag har en dålig nyhet att berätta och fyra roliga. Jag börjar med de tre roliga:

#1. Imorgon så ska jag fixa alla nyårs bilder och visa er, det lovar jag.

#2. Imorgon ska ni även få se vilka fina grejer jag köpte idag på mitt och mammas lilla äventyr.

#3. Jag har just nu ingen lust att damma av kameran (den har nämligen sammlat på sig både det ena och det andra..) och fota. Insperation har jag men ingen lust........... Ilandsproblem gånger tusen. Men på fredag så ska jag få fota skivomslag och bilder till en fantastiskt duktig sångerska, sug på den ni! Och då ska ni få se massa fina bilder.

#4. Tidigt i mars månad så ska jag få göra något allderes speciellt. Fota mitt första bröllop. Ååååh vad jag längtar! Dock ska ni inte bli för glada, jag vet nämligen inte om det lite för fina brudparet vill visas här, vill  de inte det så kommer ni förstås inte att få de bilderna men annars så!

Och den tråkiga:

#1. Detta inlägget blev väldigt tråkigt........................................................

sommar
Love♥

Mitzie


Idag blir den en megafin bild på Mitzie om jag har visat den eller inte det har jag ingen aning om. Har jag det så får ni se den igen, bra va?
Tänkte vara vänlig och visa bilder från nyår imorgon men just nu så är jag upptagen med att äta dipp, lever lite halvt på det nu för tiden. Det har till och med gått så långt att jag börjat doppa bananer i brist på morötter, inget jag rekommenderar dock..
Ååh jag har sån inspiration, såna idéer men tyvärr ingen ork att fullföra dem.. Men jag tror jag ska dra tummen ur röven på torsdag och fota mängder. För imorgon så ska jag åka pulka och på onsdag ut på äventyr men mamma.
Nu återgår jag till dippen. Hejdå mina små monsterdiggare!♥

tvåtusenelvaFrankrike -10

Ny dag, ny vecka, nytt år. Nu kör vi! och vi börjar mede en fotografering. Ses♥

Happy new year!Här får ni en pinfärsk bild på mig, tagen förra året dock DET ÄR JU 2011 NU! Gott nytt år allihopa! Ville bara tacka för detta underbara bloggår jag har fått dela med er och hoppas på ett nytt, mint lika bra, för ni är bara för bäst! pusssss♥