Rekmacka.


Idag är det dags för er att laga räkmacka eller som de säger i Stockholm, rekmacka. Och det är nog det godaste som finns. Mumma.

Till en person behöver du:

♥ En Tekaka
♥ Ett Ägg
♥Många räkor
♥ Två msk Creme fraiche
♥ En klick majonäs
♥ En klick rom
♥ Två stora sallads blad
♥ Några gurk skivor
♥ En skiva citron

Blanda Creme fraiche och majonäs och lägg det på mackan, sen är det bara att slänga på gojset på mackan och hugga in. Som ni ser så orkade jag inte vänta på att kameran skulle trycka av så jag tog några tuggor under tiden.  Trevligt det.

OktoberBilder från oktober månad.

YouandmeJag har ingen anign om vad som ska stå här. Bokstäver ska det vara i alla fall det vet jag. Men inte i vilken ordning så skriver nog bara lite. Hjesdfopadv aopjaocmzsoc jc zopc masodpcm pcksod.
tack och hej det var allt från mig.

Grattis mammsen
Klockan slår snart halv tolv och mammas kompisar har inte gått än. Fest en onsdag. Men tjena liksom. Tro nu inte att min mamma bjuder hem sina vänner varje onsdag och dricker vin, nej bara en gång när hon fyller fyrtio (stavas med y inte ö,o eller u som jag trodde först. Bra Tilda.) och det är just vad hon gör idag. Grattis till mamma. Always i wanna be with you and make belive with you and live in harmony harmony oh love.. förlåt kunde inte sluta sjunga med. Låten sätter sig liksom. Haha förlåt. För-låt. Råkade göra en sär skrivning på förlåt och insåg att det blev för låt. Låt ni vet, och så skrev jag om en låt. Passande. Skojsigt. något annat som är roligt är att jag ska sova nu. Natti

Tisdagskocken Tilda
Serveras med lännsirap eller socker och kanel.


Vad säger ni? Ett recept varje tisdag?

En fullspäckad måndags kväll, oh yes
Lisas vovve Mitzie, once again.

19.00 : Two and a half men
19.30: Ja det säger ju sig själv, Halv åtta hos mig.
20.00: Ung och bortskämmd ofc.
21.00: Dax för Maria Montazami att briljera
22.00: pensionärsjävlar

Ja och måndags kvällen är räddad.

släckt kalasDet är onsadag idag. Nej det är det inte, ville bara skriva det. Förhoppninsvis har ni koll på att det är lördag.
Ikväll kommer hela stora tjocka släkten för att vi ska ha skläktkalas. Släckt kalas lät roligare tycker jag. Vi kör på det istället. Så ikväll kommer hela släkten för vi ska ha släckt kalas.
Jag vet att era intresseklubbar antecknar detta.
Sen vill jag meddela att jag är med och tävlar om ett presentkort från sumopix hos söta Linnéa .

En liten notis till min fader.
Mummms en saftig steek och lite stekt potatis hade inte suttit fel. Det är nämligen så att jag lekt vegiterian i tre dagar nu. Måndag: Falukorv. Tisdag: Isterband Onsdag: Varmkorv. Pappa kom igen.
Kära pappa:
Du vet att jag hatar korv. Även om du fortsätter att servera korv kommer jag inte ändra min åsikt PUNKT. Så Snelaa servera något annat än korv imorgon. Snälla snälla snälla. Tack.
När jag ändå håller på att be folk om saker så kan jag ju be er (Läs: Anna) att sluta vara så smarta! Nej jag tänkte inte riktigt när jag skrev detta inlägg. Nej om man är blind kan man inte ens läsa inläggen.
När jag ändå håller på att länka massa folk kan jag ju passa på att länka Linda som har frågat så snällt. Som en tidig 20-års pressent. Eller något.

Kalas för hela slanten
Gissa vad Tilda precis har gjort. Jo jag har tjänat lite moneeey. Hela tjugo svenskariksdaler. Hur då? undrar nog ni nu, jo jag sprang till Sofie som bor gatan nedanför och lämnade pengar till hennes mamma från min mamma och det tjänade jag pengar på och fläsket frick röra på sig. Kalasbra mina små kalaspuffar. Kalaspuffehej från kalasglada och kalasrika kalasTilda. Mycket kalas där. Kalasbra

Utan en blinkande pinne


I brist på något intressant så bjuder jag på en jätte söt bild på mig och Mitzievovvepovve.Nää Mitzie heter hon faktisk bara. Någon som här lust att se lite riktiga porträtt här på bloggen? Hjälp mig med att skaffa en modell då. Hoho att det ska vara så bövla svårt att hitta en flicka eller pojke som vill stå(eller sitta eller ligga, det får man välja själv ) framför en kamera och le lite grann.. Just nu skriver jag utan den dära blinkade pinnen som visar vart man skriver som jämt irreterar en. Fast nu inser jag att den inte är så irreterande som man kan tro. Saknar den faktiskt. Undra när den slutar leka kurra gömma.

Alberto


Han har plasten på för att vi var ute och tog kortet så han ville inte frysa:)
Alla säger hej till Alberto (ni kan också säga hej till mig, rödluvan heter jag.) Den som gissade rätt var knäpp nog och inte ville inte bli länkad. Men någon som ville bli länkad var nummer två, Lovvann. Okej hon hade inte riktigt rätt men hon får länkningen ändå. Nu ska jag glo på en Beck-rulle med familjen i bio-rummet. Helt okej. Väldigt okej.

secretbloggpausDe felsta bloggare hade nog i deta fall sagt förlåt för dålig uppdatering men om ni hade förväntat er det så kan ni lika gärna kryssa. Nej det är nämligen så att jag har tagit en så kallad hemligbloggpaus. Som jag gör ganska ofta nu för tiden om jag inte mins helt fel. Jag har varit hos momor och gottat mig, och idag när vi kom hem fick jag mitt paket. Hmm.. undra vad det kan vara i det? Jag menar inte har jag väl skrivit något om det i bloggen heller?

Jaha vad tror ni att det är i paketet då? Den första som kommer med det exakta svaret får en länkning till sin blogg om man äger en sådan.

Stor bil


Frankrike bild.

Igår kom det en stor postbil och saktade in framför vårat hus och parkerad vid grannen, Yes tänkte jag. Brevbäraren klev ur med ett lagom stort paket i handen, Jippppie! Han gick mot grannens hus, hahah nu går han fel. Kanckade på, kul och se hans min när han inser att han gåttt fel. Grannen öppnade och tog imot packatet och stängde dörren, Whaaaat? Jaha han har kanske två packet. Brevbäraren hoppade in i stora bilen igen och startade motorn, hallåå jag då? Han kör iväg. craaap. Hur ofta händer det liksom att stora bilen kommer och lämar post på vår gata? Inte så. Och just igår också. Jag säger bara en sak; Bajskorv.
Nej nu är det sluttjatat om min mobil.

Snigel-post


En bild från Franktike i sommras.

Nu är jag tjurigare än tjurigast. För det första fotograferingen blir inte av för att klockan blev för mycket innan våran söta modell blev klar och då kände jag att jag står över och hoppas på ett annat tillfälle. Och för det andra så vägrar  herr brevbärare komma med min mobil. Jävla snilgel-post. Jar har kollat brevlådan tretton gånger idag har jag hittat något kul? Nej. Jo förresten tre exakt likadana ICA tidningar, kul. Nej. Och för det tredje pappa har inte photoshop på sin dator längre. Moget att ta bort det pappsen , verkligen. Gaaaaaaah kom och ät upp min någon innan jag gör det själv. Nu ska jag sätta mig på min pall igen och stirra ut genom fönstret i hopp om att mobben ska komma. Någon som vet hur man skyndar på en brevbärare? Hojta till i så fall.

En flicka i juni månad.


Äntligen äntligen ska jag ta och damma av reflexskärmen och dra mig till stan för att fota porträtt. Det är bara nya ansikten denna gången vilket ska bli ännu roligare. Sensate gången jag fotade porträtt (planerade och serriösa) var i juni, när jag tog bilderna ovan. Det är tragiskt på riktigt. Egentligen är jag bara med som feedback åt Sophie som var här och bloggade i sommras för jag lovade henne att hjälpa till på en fotografering och att fota henne så nu ska det bli av:)