Tips: Paris

Paris är en helt underbar stad och jag tänkte dela med mig av mina små tips. Vad man måste göra och vad som är mindre smart, tro mig jag är helt självlärd på den fronten.

Jag kan ju börja att berätta att tidpunkten var helt galet fel, sommarmånaderna är inte skapade för shopping och turist-tittande. Åk hellre på hösten/vintern/tidig vår. Vi pratade med några som bor i Frankrike och dom sa  att det gick att bada i början på oktober så det är ju även värme i luften då med!

Klädsel:


1. Pösigt, stort linne är ett måste! Du kommer att svettas folder i alla fall så satsa inte på någor tajt. (om du åker sommarmånaderna)
2. Sunglasses, alltid bra att ha.
3. Korta jeansshorts eller satsa på en klänning
4. Vatten! Kom ihåg att man ska dricka en liter om dagen, så en vatten flaska som legat i frysen över natten är perfekt!
5. Väska med kompaktkamera, tuggummi, plånbok och mobil är ju alltid trevligt.
6. Ett par sköna skor, gör inte mitt misstag och välj ett par platta, fötterna och ryggen mår inte bra efteråt. Ebba gjorde klokare val och valde riktiga gymnastikskor!

Sevärt:

Tour Eiffel
-Effelornet, såklart ett måste. Åk ända upp!

Notre Dame
- Haha det ända jag tänke på var "Ringaren i Notre Dame" men kyrkan var jätte fin!

Arc De Triomphe
- Triumfbågen var , ehm.. ja den var, fin? Asså inget att ropa hej för men helt klart ett sevärt föremål, ett måste liksom. ;)

Sacre Coeur
- Det är en romersk-katolsk basilika och ligger på Paris högsta kulle, Montmartre-kullen. Jätte fint, men det hölls en bröllopsfotografering där samtidigt så jag spanade på dom istället.;)

Centre Georges Pompidou
- Vi var aldrig inne men utanför såg det skit tufft ut. Det är ett nationalmuseé för konst och kultur. Haha läste att det fanns gratis toaletter där inne som ni måste kissa är det dit ni ska gå! På gatan utanför köpte jag mina t-shirtar som många gillade.

Catacombes de Paris
- Katakomberna är underjordiska gångar där de förr i tiden bröt kalk, men 1786 beslöt de att använda gångarna som gravplatser. Gången är sammanlagt 300 km lång men bara någon kilometer är öppen för allmänheten. Jaa.. det var riktigt äckligt. Det ligger skallar och ben uppradade på varann längs väggarna, tänk er inte en kyrkogård nu för då är ni helt fel ute, utan tänk er staplad brasved fast av skelett och skallar..

Disney Land
- Sög. Okej inte sög men det var mindre kul. Jag tror Florida är roligare.

(Alla bilder är lite random bilder som jag hittade på google.se, mina bilder kommer senare)

Shopping:

Matilda frågade efter lite shoppingtips men jag vet inte riktigt om jag kan ge något bra svar, vi köpte tvådagars-pass på metron så vi åkte som galingar fram och tillbaka och oj där var en affär här går vi in och ut kom vi med en kasse och oj här var en till och ut kom vi med en kasse även denna gång osv. Så någon sten koll på vart vi var har jag inte. Men vart du än går i paris så finns det affärer. Papporna Nicklas tog oss tjejer till ett ställe som heter Les Halles, som A6 här i jönköping ungefär, grejen var den att vi inte hade någon lust att gå inne i ett köpcenter utan ville heldre shoppa på gator med mysiga affärer så då åkte vi vidare till Centre Georges Pompidou och shoppade i affärerna där omkring.

Mat:

När man är i Paris måste man ju äta på restaurang, man har inget annat val liksom, eller okej du kan ta med dig mat hemifrån om du vill men jag föredrar restaurang. Första dagen, första måltiden åt jag världens godaste omelett -kycklingomelett. Ingen i familjen kommer ihåg vad restaurangen heter, synd. Men om ni åker till Paris någon vacker dag, tveka inte, välj omelett! Finns på nästan varje restaurang eller uteservering. Jag åt även en kycklingmacka, chili con carne och på donken. ;)

4 snabba frågor:

Vart är T-shirtarna shoppade?
- Utanför Centre Georges Pompidou.

Vart köpte du dina converse?
- I tyskland på en märkes outlet som heter metzingen.

Var det varmt?
- I Paris eller överlag? När vi var i Paris var det ca 38 grader i skuggan och i Provence var det någor åt det hållet med, fast då blåste det mer.

Vart har du köpt jeansshortsen som är med på bilderna?
- De är från Cubus.


Har ni några mer frågor om min resa är det bara att fråga på så ska jag svara så gott jag kan!♥

Kommentarer
Postat av: nathalie

har bytt bloggplats till devote. Kika gärna in:) Vi kanske kan följa varandra dänne också:D kramizar

2010-07-28 @ 14:26:45
URL: http://tornberg.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback