Vykort från en sommarkväll

Det var ljumen sommarkväl den elfte juni och solen var så där underbart fotogenisk så vi tog cyklarna ner till bryggan för att kolla på solnedgången. Den annars fem minuter långa cykelturen tog istället dryga trettiofem minuter, vi kunde bara inte få nog av solens sista strålar över åkrarna. Väl framme satte vi oss på bryggan och såg solen ätas upp av bergen, åt mängder av ostkrokar och skrattade tills kylan tog över då vi hoppade på cyklarna och trampade hemmåt igen där vi somnade gott bredvid varandra. åh vad ni är bra tjejer.
Här har ni fjorton somriga vykort.

Destination Italien

Söndag. Väckarklockan har ringt i en timma och sju minuter och jag vaknar av att mamma klappar mig på axeln och säger att det är dags att stiga upp. Utanför mitt fönster är himlen alldeles grå och regnet smattrar mot fönsterrutan men det gör mig absolut ingenting. Idag åker vi till italien och är inte hemma förrän slutet av Juli. Bloggen kommer stå tom i ett antal dagar bortsett från det enda tidsinställda inlägg jag hunnit göra. 
 
Nedan får ni sju vykort från olika semestrar de senaste åren, under står land och år. Är så lyckligt lottad som är dotter till en resgalen mamma, att resa och uppleva är det bästa jag vet. 
Usa 2011
Frakrike 2010
Italien 2009
Thailad 2012
Malaysia 2012
Croatien 2009
Singapore 2011
 
Mängder av sommarpussar till er, på återseende♥

Midsommar

Midsommar.
Plockade blommor i granarnas trädgård och knöt mig en fin krans. Klockan blev femton och det var dags att ta på sig finskorna och tralla iväg på midsommarfest, kom hem tolv timmar senare och lyckligare än någonsin. Hopppas ni hade en lika  bra dag/kväll/natt som jag hade. Mängder av sommarkärlek till er.

Sommarlov

Sommarlov. Vaknade av att mamma klappade mig på axeln och sa att jordgubbar stod framdukat på bordet. Hörde regnet smattra mot fönsterbrädan och insåg att allt var i sin ordning. Gosade med min kanin innan jag trädde på mig stövlarna och nu ska jag åka in för att kolla på alla lyckliga studenter och försöka inse att det bara är ett år kvar. Sommarlov tänk vad du är bra.

Hoppar du hoppar jag

17.38 och vi har precis stannat på donken, "Hoppar du hoppar jag" sa han och vi skrattade åt hur klyschigt det lät. 7 minuter senare tog han upp mobilen och slog nummret till närmsta fallskärmscenter, efter någon minut la han på och sa "Flygfältet ligger en timma här ifrån och vi var välkomna när vi ville så kom nu!"
Det var en kaxig kille som körde och bredvid satt jag nervösare än någonsin och ställde mig frågan vad fan vi höll på med om och om igen.
18.45 och min nervositet var som bortblåst. Vi klev ur bilen och möttes av ett tiotal fällskärmar som föll ner från himlen. "Om en halvtimma är det där du och jag" sa han och hela jag rös av adrenalin.
"Nämen tja Tobbe heter jag, ni måste vara spontanhopparna antar jag?" "Haha hej, ja jo det är vi!" "Så sköna, följ med här så ska ni få på er lite snyggare kläder och fylla i lite papper"
Medan vi fyllde i våra papper kom Jocke med helt fabulösa mössor och overaller.
I mean come on, har ni någonsin sett något snyggare? 
 
19.15 och vi gick en sista gång igenom reglerna. "Är ni taggade?" "Taggade är bara förnamnet nu kör vi". Ett Twin Otter-plan svängde in bakom oss och en trappa ställdes fram, jag fick kämpa mig emot vinden propellarna orsakade men helt plötsigt satt jag alltså i planet som skulle ta mig 4000m upp i luften. Packade som sillar lyfte planet och med oss hade vi 17 andra hoppare som skulle ut och göra formationer och ha sig.
En av killarna vände sig om och frågade om vi var nervösa, lugnt skakade jag på huvudet och kollade sedan på Simon som försökte spela lugn men misslyckades totalt och erkännde att han var skitnervös. Vi skrattade och han önskade oss lycka till och sa att vi garanterat skulle komma att ha våra bästa minuter någonsin.
 
Efter 15 minuter öppnades en dörr på väster sida och helt plötsigt reste sig alla och sprang fram till dörren där de snabbt, en efter en hoppade ut och ett och annat glädjetjut hördes. "Nu är det vår tur" sa Tobbe och puttade fram mig mot kanten. Kollade mig omkring och såg att Jocke och Simon redan satt på kanten och dinglade med benen. Jag hann inte ens blinka innan de var borta. Försiktigt satte vi oss på kanten och Tobbe halvskriker för att kunna överrösta planet "är du redo?" innan jag ens hann svara föll jag helt plötsligt i 200km/h ner mot jorden. I en minut föll vi innan Tobbe väcklade ut fallskärmen och sen svävade vi sakta och jag njöt av varenda hundradel. Det var det vackraste, bästa, roligaste, härligaste och det absolut mest fantastiska jag någonsin gjort.
Efter att ha fått prova på att styra och snurra runt likt en karrusell landade vi mjukt på marken och jag kunde inte kontrolera mitt adrenalin. Jag ville bara upp igen igen igen. Det var helt sjuuuukt. I ett försök att lugna mig fick jag en puss på kinden men kände att hans hjärta dunkade minst lika hårt som mitt så tror han var lika hyped som jag.
Det var dags att ta av sig kläderna, det gjode så ont. Jag ville inte ville inte ville inte. Jag ville ju bara upp igen.
En glad kille som skickade iväg ett och annat kaxigt sms till vänner och familj.
Vi sa hejdå till flygfältet och de trevliga människor vi träffat och gick tillbaka till bilen, fortfarade helt överexalterade.
Med oss fick vi var sitt diplom. "Tilda Larsson har frivilligt valt att kasta sig ut ur ett full fungerade flygplan. Fallskärmshoppet skedde tillsammans med den erfarne instruktören Tobias Pontvik över flygfältet Gryttjom den 5/6-13"
 
 

Sista veckan innan sommarlovet

Tanken var att åka på en sista minuten men vi tröttnade på allt letande efter en bra resa och packade bilen och drog norrut i stället. Efter 11 timmar konstant bilåkade landade vi i Norrland, höga kusten där Simon har stuga.
Vi såg högakusten ovanifrån, hälsade på Simons farmor och farfar, åt massa godis, fiskade, åkte båt, käkade kinamat, mös framför brasan och åt lite till godis innan vi bestämde oss för att börja rulla söderut igen.
Vi tog liften upp till Skuleberget för att se högakusten ovanifrån.
Högakusten och en Simon.
Vi tog liften ner igen och passade på att byta några ord med liftvakten för att få skratta lite åt norrländskan.
Satt nere vid båthuset och fiskade på bryggan. Eller simon fiskade och jag slängde i smyg ner fiskarna i vattnet igen. Stackars små djur.
Rullade hemmåt igen, här har ni Sundsvall ovanifrån.
Trotts att vi fått se många fina vyer under vår resa var vi inte nöjda så vi bestämde oss för att slänga oss ut genom ett flygplan. Man kan tycka att vi är dumma i huvudet men va tusan, yolo. Ska berätta mer jag lovar.
Med allt för mycket adrenalin i kroppen stannade vi Uppsala för att käka. Uppsala bjöd på finaste solnedgången och hejdlöst många studenter och en av dem var Towe som jag fick krama och gratta en snabbis.
Vi hamnade på en otroligt fin resaurang och maten var oslagbar. Efteråt hoppade vi in i bilen igen och åkte en bit ner mot Stockholm innan tröttheten tog över och vi var tvugna att stanna på en rastplats och bädda ner oss i bilen.
Dagen därpå åkte vi till Stockholm för att äta hos Simons Mormor och Morfar och efter det åkte vi hem till världens bästa Sara så jag fick krama och pussa lite på henne. Sen hoppade vi in i bilden för att åka den sista biten hem, vi stannade i Linköping för lite shopping och runt 18-tiden var vi hemma i Jönköping igen.
Men vi hann knappt hem innan det var dags att åka till stranden där fina vänner väntade med grill, volleyboll och bad.
När kylan tog över åkte Jag, Simon, Sofie och Viktor hem till mig och lagade fläskfilé in på småtimmarna.
Kvällen därpå fick Simon och Viktor kvällen i sina händer och det slutade med en pickninck i Stadsparken, nattbad och en nattdonken. Himla bra grabbar det där, they know how to please their gurls.
Very nice utsikt. Det är något med utsikter alltså, jag tröttnar aldrig.
Mina fina graaabbbsss
 
Som ni märker har min vecka varit så så så sååå bra och jag tycker om mina vänner så obeskrivligt mycket. Nu är det bara några få skoldagar kvar och på torsdag är det sommarlov. Som jag längtar.
 
Har ni fått sommarlov än? Vad har ni gjort i helgen? Berätta gärna för mig, junipussar till er alla.