Om att känna sig utanför

Jag är så förbannat trött på att inte vara 18 som alla andra. 
Jag är trött på att få hänga med mina underbara vänner på förfest för att sedan vid 22-tiden ensam ta bussen hem för att de ska vidare ut på krogen. Jag är trött på att missa så mycket.

Det handlar inte om att jag inte får gå ut och festa tillsammans med de andra, det handlar inte om att jag inte får ta körkort, det handlar inte om att jag inte får ta en cider/öl till maten på restaurang, det handlar inte om att jag inte får adoptera ett barn eller att jag inte får köpa tobaksvaror. Det handlar om att jag inte har någon valmöjlighet, att jag inte kan. 

Egentligen hade jag åkt hem ikväll även om jag varit 18 och haft möjligheten att gå ut, ikväll var jag helt enkelt inte sugen. Och egentligen vill jag inte ha något körkort, jag är inte intresserad eller i behov av ett. Jag vill inte heller adoptera eller köpa cigg på Ica.
Men att ändå inte ha valmöjligheten, att inte kunna tacka nej till en kväll på krogen och åka hem utan att behöva känna sig utanför. Att slippa se sina festklädda vänner köra skratt-rundan och beta av de vanligaste kommentarerna som "åh det är så synd om dig Tilda haha" "haha snart är det din tur" "haha asså Tilda plutten ta det lugnt hem nu" eller "haha vännen då". 
För det är det som gör mest ont, folks eviga tjat och skratt om mitt sena födelsedatum. Ibland verkar det som att mitt fördelaedatum är det roligaste som hänt i deras liv. Och ingen förstår att deras dryga "hahah åh det är så synd om dig" gör ont innerst inne? Jag vet att jag fyller sent, det är ingen nyhet så snälla sluta påminn mig precis hela tiden. Det går inte en dag utan att minst 3 personer hinner kommentera min födelsedag. Minst 3 personer och oftast är det samma, har folk inget liv?? 


Men vad ska man göra åt saken? varför skriver jag ett inlägg om hur förbannat trött jag är på att inte vara en av dem, att hela tiden känna sig utan för?
Kommer jag verkligen bli lyckligare den dagen jag fyller 18 eller slösar jag bara mitt år som 17-åring på att bry mig om min ålder? Om 23 dagar får jag veta.
---

Ikväll åkte jag hem och julbadade mitt snart 18-åriga gossedjur Classe. Gnuggar bort gammal mascara som fastnat i hans ansikte alla de nätter han agerat tårtorkare, syr igen delar på kroppen som slitits sönder genom åren och funderar på om jag verkligen är redo att bli 18. Jag tänker kanske för mycket och inatt får jag sova med ett blött gossedjur.

Kommentarer
Postat av: Marinda

Har en viss förståelse för dig. Jag går igenom samma sak fast på min nivå. Jag är född 00 och går i samma klass som 99:or, och jag umgås även med 98:or. Det gör att mina kompisar är 14/15 år och snart 16 år och jag är 13 år. Så jag kommer ju troligen att få höra samma sak när jag är i din ålder. Men tänk på den klassiska:"När de är 40 så är du 39" hehe...

2013-12-07 @ 07:19:37
Postat av: Anonym

Tilda du är SÅ bra precis som du är! Glöm aldrig bort det <3

2013-12-07 @ 15:02:14
Postat av: Anonym

Haha, jag fyller också sent, blev ingen krog för mig, tog körkort när jag var nitton och fick också kommentarer om att jag var "liten". Och helt ärligt..
Nu kan jag hacka på alla gamlingar som fyller 20, för efter att man fyllt 20... Då vill man inte fylla mer. Så du kommer kunna ge igen. Om du vill. När dina januarikompisar fyller 40 kan du bara garva och peka finger åt tanterna. Då kommer du vara ung och fräsch.
Att fylla 18 är inget speciellt... Du behöver inte dina föräldrars tillstånd, får ditt bankkonto ifred och får gå på krogen... Har aldrig hört talas om en 18-åring som får adoptera. Nä, det är bara en siffra som folk hakar upp sig på.

2013-12-07 @ 21:47:03
Postat av: Felicia

åh, minns det där.. jag är 95a men gick i skolan med 94or så i princip alla mina vänner är ungefär ett år äldre, så var lika för mig hela förra året. och nu 2014 kommer alla dem fylla 20, och jag blir kvar som ensam tonåring. Hah...

Svar: usch hatar deeet!! kram på dig!
lettersfrom.blogg.se

2013-12-08 @ 15:17:23
URL: http://heavymetaljunkie.blogg.se
Postat av: Mathilda

Du är så otroligt fin Tilda!

Skickar VÄRLDENS största omhändertagande kram till dig <3

Svar: åh puss på dig mathilda!! <3
lettersfrom.blogg.se

2013-12-08 @ 16:26:55
URL: http://themathildakarlsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback