Fotograf söker modell. Tufft, borde skapa ett sådant program.


Hej alla finisar där ute i svennebananlandet. Innan jag skirver vad jag egentligen skulle skriva så vill jag tacka varje liten plutt där ute som har kommenterat de senaste dagarna, ni är guld värda! ♥

Okej nu ska jag komma till sak. Jag vet faktiskt inte varför jag deppade ihop förra veckan. Visst jag var helt borta och fotograferingen har sugit fram tills nu, kände väl att jag behövde skriva av mig. Men ändå.
I alla fall, all den peppingen jag fick av er och all den positiva respons jag fick på Per Brahe får mig att sväva på moln. Jag är så himla taggad för att lyfta mitt fotograferande till nästa nivå. Ta mängder av helt freaking amaaazzing bilder och bara chilla. Inte hålla på att oroa sig för framtiden och baktiden. Nu kör vi, let's go go go !

Så nu söker jag modeller av olika slag. Egentligen hade jag bestämt mig för att inte fota fler människor gratis för att det är allderes för tidskrävande och det orkar jag inte. Men jag har såna idéer nu så jag måste söka lite folk. Jag kommer troligen inte att göra gratis fotograferingar till folk som frågar, ska jag göra något gratis så ska det vara mitt initiativ men det skadar aldrig att fråga, ni kanske har samma idé som jag! Och sen kan jag aldrig säga nej heller, så frågar ni kommer ni förmodligen få svaret ja. herfokfeowdf.


SÖKES:
En av de idéerna jag har nu är att dokumentera en person + ett djur under någon timme eller två, gärna hästar. De är cooola. Eller en hund kanske? Andra galna djur funkar säkert också men helst inte en guldfisk. Vill gärna ha något djur med lite mer fart i. Ja ni hajar. Heheh en haj hade ju varit coolt med. (Nu suckar min pappa över min dåliga humor).
Alltså är du en människa som gärna vill att du och ditt djur ska fastna på några bilder, hojta till!
Info:
- Du ska bo i Jönköpings området.
- Du behöver inte vara van framför kameran, jag vill ju dokumentera din personlighet.
- Du ska ha/ ha tillgång ett djur.
- Fotograferingen ska ske under April månad.
- Har du en häst får det gärna vara under någon form av tävling.
- Du kommer givetvis få bilder sedan. Hur många och hur långtid det tar vet jag inte i nu läget. Du kommer även få välja själv vilka du vill ha.
- Det får gärna vara med fler än en person på bilderna.

Maila mig på tilda.larsson@gmail.com nuuuuuuuu! Du behöver absolut INTE känna mig sedan innan, jag är öppen och definitivt inte blyg. Kom igen nu :)

Tindra

Fem bilder på Tindra fotade i oktober tvåtusennio.

Gjädje skutt efter ett brev i brevlådan.


Innan ni lämnar spår i kommentarsfältet så vill jag säga mitt.
1. Nej jag har aldrig tänkt att bli skådespelare... Eller jo ärligt, ganska många gånger faktiskt.
2. Ja, jag hade redan läst brevet innan jag gjorde filmen.
3. Jag vet, filmen, den är jätte B.
4. Heheh efter att jag snurrat på asfalten höll jag på att falla omkull. Jag vinglade fram och tillbaka. Jag undrar vad mina grannar tror jag jag gör på lilllördagarna. De iaktog mig ordentligt.
5. Ja, jag var alltså på Per Brahe igår för att göra ett intagninsprov på estitik-media. Soft, jag fick mest poäng av de jag känner, det måste ju betyda att jag är bäst. Igen.
6. Min brevlåda bor på samma adress som jag. Eller jag på samma adress som min brevlåda. Det beror på hur man ser det.
7. Jag tror faktiskt inte att ni hade kommenterat några av de sex ovanstående punkterna, men alla stora bloggare skriver så och man vill ju vara som dom liksom.

Noel och Tindra

Söta små krabater det där. Undra hur stora de är nu.. Jag fotade dem i oktober 2009 så det är ju ett tag sedan.
Tindra och Noel var alltså deras namn, tvlillingar är de också för de som undrade. Nu ska jag käka kladdis och dricka mjölk. Mumms.

När jag vaknade i morse kännde jag mig lättad av att den hämska drömmen äntligen var över. Jag traskade till skolan och insåg att flaggan var på halvstång. Vad händer? Jag tittar mig omkring och ser det stora molnet av sorg som täcker hela skolan, hela Habo, hela världen. Fan. Det är ingen dröm.
Man kan läsa om det i böcker, se på det i filmer men det händer inte på riktigt. Inte en flicka född 1998, som har hela livet framför sig. Inte en flicka med världens finaste leende. Inte en flicka som du.
Så tyst som våran skola var idag, så tyst har den nog aldrig varit, eller kommer vara. Alla saknar dig här på jorden lilla vännen. Ingen kommer någonsin få se ditt fina leende igen. Men alla kommer minnas. Alla kommer minnas dig, habos egna ängel. När solen lyser ner på oss vet vi att det är du som hälsar på.
Till familjen vill jag skänka min tanke. Vi alla finns här för er. Ingen kan förstå vad ni genom lider men vi kan försöka, vi lovar att göra vårat yttersta för att stötta er i denna oacseptabla händelse. Den sanna drömmen man aldrid kommer vakna upp ur.
Jag omfamnar er i mitt hjärta.
Kärlek till dig våran lilla ängel, vi syns i nangiala!
08-04-1998  -  25-03-2011

Världens bästa.

Alla pratar. Alla trycker. Alla väntar. Alla tystnar. Där står han, världens basta. Alla skriker. Han börjar uttrycka sina kännslor med musik. Alla hoppar, sjunger, knuffas och skriker. Hela världen snurrar och ingen bryr sig om något utom mannen på scenen. Han säger något kul och alla skrattar. Har drar igång den fetaste låten i världshistorien. Återigen skriker alla. På en sekund har han förtrollat hela publiken. Alla blir knäsvaga och dör några gånger. Han slänger med sitt lockiga hår i takt med musiken. Golvet svajar och alla beundrar mästerverket på scenen. Han tackar för sig och sista låten börjar. Allas händer är i luften. De svajar fram och tillbaka. Alla gråter. Det tar slut.
Han är magisk den mannen. HÅKAN HELLSTRÖM. Han är magisk.

Jag tror ni förstår vart jag höll hus igår. I en lokal fylld med 1500 pers och en Håkan. Han gjorde min dag, vecka, månad, år, liv. Det var underbart.


Du är unik. Precis som alla andra.

Ett långt och kanske tråkigt inlägg. Läs inte om ni ändå har massa negativa kommentarer på G.

Skolen sken, jag cycklade utan jacka, jag köpte glass, jag insåg att våren verkligen är här, jag skrattade, jag solade med fina vänner, jag hoppade runt och sjöng vårsånger, jag åt tårta, jag pratade resor med världens finaste mormor, gled om kring på mänger av sidor fylld med sommarinsperation, jag pratade med mina älskade vänner, jag var lyckligast i världen.

Jag känner mig tom, och jag förstår ingenting. Absolut ingenting. Det har inte hänt någonting och kan därför inte sätta fingret på vad det är. Det känns som om att jag inte finns. Att jag är i en annan värld än vad ni andra är. Jag känner mig ensamast i världen trots att hela mitt liv är fyllt med de finaste människorna man kan tänka sig. Det är som en bild tagen med lång slutar tid. Jag står mitt på en gata fylld med tusentals folk. Jag står helt stilla och kan inte ta mig framåt. Människorna runt omkring mig flyger hit och dit och de vet vad de sysslar med, har idéer och vet vad de vill.  De blir bara som suddiga sträck, medans mitt liv går i slowmotion och jag står kvar på samma ställe i en bubbla och vet inte vad jag vill, måste eller borde göra. Jag bara gör och har ingen aning om vad. Jag vet inte vad jag håller på med. Jag har varit vaken i 17 timmar och jag kommer knappt ihåg vad jag gjort idag, knappt någon ting. Som sagt, jag är i en annan värld. Jag tänker för mycket på framtiden. Allt från gymnasie till klädväl till yrke när jag blir stor och vilken av maträtterna jag ska välja i skolan.  Jag.. jag vet inte ens hur man ska beskriva det. Blir liksom tom på ord. En väldigt konstig kännsla.Jag har inte med glädje rört min kamera en enda gång detta året. Det var väl bröllopet i såfall men då var jag mest nervös. När jag väl bestämmer mig för att fota något ballt tappar jag allt. Jag vet inte hur man ändrar bländare, slutartid och Iso osv. Det som jag en gång i tiden kunde göra i sömnen. Jag har försökt att dra ner på fotandet för att få tillbaka viljan, jag har tagit en liten paus mellan kameran och mig. Men för varje dag som går känner jag mer lättnad. Folk förväntar sig inte längre att min kamera ska finnas över allt och att jag ska skicka bilder hit och dit. Ärligt på dessa tre månader har jag knappt hört något tjat om sådant, och jag njuter. Av varje sekund. Halva jag vill inte längre, jag vill inte fota. Medans den andra halvan vill hur mycket som helst. Vill gå fotogymnasium i Sthlm, skapa de ballaste bilderna i världshistorien och verkligen tänka outside the box. Jag försöker att följa den positiva sidan men den negativa väger mer. Det gör mig ledsen. Det är någonstans här som detta nya kamera köp kommer in i bilden. Jag vill köpa mig till glädjen att fota igen. Jag tror att jag kan köpa glädje genom att lite enkelt ge mig nya prylar. Låter idiotiskt men jag hoppas att det fungerar.

Ingen kan på se på mig och förstå att jag inte vill fota längre, att jag känner mig tom. På utsidan lever livet vidare precis som om att det vore vilken dag som helst. Ler, skrattar, drar lama skämt som bara jag skrattar åt. Jag låtsas vilja fota mer än något annat när någon frågar och jag äter på som vanligt. Allt är som vanligt. På utsidan.

Det är inte så viktigt egentligen. Ingen bryr sig och alla har redan slutat läsa. poängen var att jag ville skriva av mig. Få skriva vad jag känner, det är nämligen inte ofta jag pratar om negativa saker och sånt som sårar mig. Kanske raderas detta inlägget om en kvart, ett dygn eller aldrig. Sen ville jag även göra en kort förklaring till varför jag inte bloggar som jag vill och brukade. Om ni märker något eller inte det vet jag ej men en sak vet jag. Jag märker.Gz!

Eftersom jag är lika hipp som alla andra så säger jag GZ. Grattis till alla nååååbar som inte fattar. Ja, varför grattis då? Jooooo, MIN UNDERBARA LILLEBROR FYLLER 8 IDAAAAAAAAAAG! Eller ja det kanske var 12. Hänger inte riktigt med. Men graaaaaaaaaaaaaaaaatttttiiiiss till dig brooooos :)

Knasiga frågor.

Den senaste tiden har jag fått in en massa azzum frågor om allt mellan himmel och jord. Så jag tänkte svara på dem. Trots att det inte blev så många så har jag valt att dela in dom i olika inlägg. Bra att ha saker att prata om om man skulle drabbas av bloggtorka ni vet. Fast jag har blandat dem så tro inte att jag är strukturerad och har olika teman. Wiho nu kör vi!
1. Har du en pojkvänn?
- Nepp jag är lebb, ska vi dejta? Skämt. Jag faller för pojkar.

2. Grattis till ny kamera! / Har du köpt en D300s?! (Jag ansåg att de var hyfsat lika.)
- Eeh asså är det bara jag eller låter det inte lite weird att säga grattis? Förlåt du menade säkert väl, men erkänn det låter lite konstigt? Anyway, nej jag har inte köpt någon D300s. Jag rånade paps jobb. Hehhehehehe förlåt.

3. SKA DU SÄGA, DU ÄR FUL! /HUR FAN KAN DU SÄGA ATT DIN KANIN ÄR FUL?!?!?!?!? idiot.
- Woho, pms? Äsch jag menade det inte. Fast lite udda är han. Just nu tror han att han och min fot är ett par. Han försöker skaffa kanin/fot-ungar med den. Ärligt skulle inte de se lite konstigt ut?
det anonyma-pms-barnet syftade på detta inlägget. Tack förresten. Skönt med lite omväxling. Alla säger ju att jag är snygg och bäst hela tiden så ja, lite negativ kretik behövs ibland.

4. Hej jag har en fototävling på min blogg just nu, kika gärna in och delta! kram
- K!!!! K! och återigen K! Ingen bryr sig. Eller inte jag iaf.

5. Asså Tilda du är så himla bra! Söt, snygg, kretiv, rolig, du inspererar mig till tusen varje dag! JAG VILL BLI SOM DIG!
- åååh TACK vad gullig du är. Ni är världsbäst!

Okej nummer fem kom jag på själv.

Moa Hernodh

En gammal bild på Moa som vi fotade i sommras. Egentligen är den grymt ful, ena foten är avkapad, skuggorna slår här och var och den är gasnka tråkig men ändå så gillar jag den lite.
Fast jag fattar inte varför det blir så kass kvalle när man lägger upp bilder på min blogg. Alla andra som bloggar på blogg.se får ju en hyfsad kvallite. Grrrrrrrrrrrr.

Wildfox ♥ Me

Jag önskar att jag kunde vara så tuff och säga "Detta är vad jag har pysslat med idag. Fotat och filmat massa awesome saker." Men nej tyvärr. De ögongodiset här ovan är från Wildfox hemsida. Lite så man dör varje gång man kikar in där.
Dagen har varit föööör bra.
++ Det är vår.
++ Jag har glidit omkring i vårjacka på stan med fina vänner.
++ Jag var ledig.
++ Jag har käkat kina mat.
++ Ätit glass.
++ Jag vaknade bredvid mina fina vänner som slaggade här inatt.

-- Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska välja en D300s eller en D7000. Snälla hjälp mig.

Kanske kanske inte.

För bara någon stundsen dök ett väldigt trevligt mail upp i min inkorg. Just det, bröllopsbilderna som de har fått välja är nu valda och jag sitter för fulla myggar och redigerar och redigerar. Så otroligt kul! Snart får även ni se dom men först får ni glo på mitt fina face ett tag till. Eller så får ni väl glo på sista avsnittet av solsidan.

Måndags äventyr.

Ja detta äventyr jag har tjatat om utspelade sig i måndags eftermiddag / Kväll. Vid tre tiden smög vi ner till Sofie's place för att kidnappa henne. Med ögonbindel och några snurrningar tog vi oss till bussstationen för att sedan åka vidare till Jönköping.
Två taggade brudar och en virrig brutta som inte ens visste vart hon befanns sig. Frågan är om hon ens visste om att det togs en bild.
Väl framme i Jönköping tog vi oss till Hovrättstorget och jönköpingsteater där talang höll hus.
Det är nu det roliga börjar. Vi trodde ju att vi skulle kunna låta Soffipropp söka. Att det liksom var en audition. Men nej. Alla tävlande var redan uttagna. Piiiiissss arga blev jag och Lisa men Sofie verkade mest lättad när vi tog av henne ögonbindeln och berättade våran plan och att den failat.
Ledsna som vi var gick vi till Malmborgs för att tröstäta (Sofies min är tillgjord. Hon var inte ledsen.) Senare kom en styck Johan och en Viktor som inte finns på bild. Vi berättade vad som hänt och glatt berättade Johan att han hade fem fribiljetter i publiken. Hur många var vi då? Jo precis. Fem. Kaaatttschhing.
Jag var inte ledsen, ville bara visa min nya hårfärg och munnen den satt uppochner. Knasigt. Ögonen kunde inte bestäma sig om de skulle vara öppna eller stängda.
I kön tog vi lite fina bilder. Här är jag jag, jättelite Johan och en Lisa.
Hehehehehe jag.
Nu har vi fått våra platser och bert och co. intar scenen.
Random.
Vi avslutar det hela med en fin bild på sofie som räcker ut tungan åt alla som inte fick gå. hihihihihi buusunge.
Kvällen blev rolig, oförväntad, och sen. Jag fick kasta bulle på Bert och han godis på mig. Jag låtsades att jag var värdens största fan till ett tjejband som uppträdde och fick konstiga blickar av allmänheten. Jag skrattade så jag grät och kissade desto mer. Det där kissandet kan ha berott på gratis drickorna man fick. Vi fattade inte att det var en per skalle. Snarare 10?

Hardship and good times.Idag är jag glad och därför bjussar jag alla mina söta läsare på det första av bröllopet, nämligen en liten video där 75% (hehehhe mattesnille) av brudparets barn sjunger en jätte fin sång vid namn Hardship and good times. Vaddå har ni aldrig hört den innan? Ärligt, ni måste skoja! Okej det måste ni inte alls. Det är nämligen så att pianisten Tobias Hedin faktiskt skrev denna låt till just detta bröllop (tur att han valde detta bröllopet, hade ju blivit lite konstigt om han hade sprungit till någon random kyrka och börjat spela där istället..). Jaja, begåvade barn det där måste jag säga. Jonna Till höger och Sofie till vänster och ja som ni säkert förstår så är det Tobias till ännumer vänster.

Så fort min dator är tillbaka efter en spa weekend på något random lagnings-center så lovar jag att berätta vad jag gjorde för skojsigt igår. Hihihhih mega kul.

Pelle

Tre fina vinter bilder på min lillebror. Inte ofta jag lägger upp svart-vita bilder.

Idag har jag hängt med tre coola HV-spelare på Lager 157. Fast ne. Eller jag hängde med dom men de vet troligtvis inte ens att jag existerar. Men jag förföljde dom och låtsades att jag var lika cool, ja ni fattar. Namnen är Adam Almqvist, Daniel Rahimi och André Petersson för er som råkar bry er lite grannnn.

Nu ska jag fortsätta glo på mello och sen är det dax att slagga. Love.

Supppppeeer kändisJag känner mig som på brorsan på bilden. Halv. Varför vet jag faktiskt inte. Men jag kan lova er att jag är hel, det är inte så att min högersida har sprungit iväg eller något. Promise. Min fritid är fylld av skojsiga prov och läxor hit och dit. Blir lite galen på dom faktiskt, såååå påträngande.  Just nu så har jag lyckats gömma mig från läxorna och jag glor istället på Stylisterna. Ganska trevligt program.

Halva sverige har påminnt mig om att jag var med i tidningen och ja det stämmer, jag har inte heller missat det. I tisdags var det nämligen så att jag var hårmodell för wella så en bild på mig dök upp på sista sidan i Del 2 av Jönköpingsposten i onsdags. Kändis eller vad säger ni?Najs.

Gran Canyon
Som tröst för att ni inte får se några bröllopsbilder än så bjussar jag på fyra bilder från gran canyon. Neeeeeeeeeeeej, jag har inte varit i Las Vegas men det finns faktiskt en gran canyon i verdon, Frankrike också. Där har jag varit. Visst ser det lite lagom underbart ut?

Bröllop, ikea och godis. Livet leker.


Bilder från Frankrike

Bröllopet var så sjukt feett najs. Bruden var det finaste jag sett på riiiiktigt länge. Parets barn spelade och sjöng så otroligt fint och ja, inte ett öga var tort skulle jag tro. Jag ska höra med paret och barnen om bilder och videos får läggas upp så lovar jag att jag ska visa er.

Hehehe okej det där lät proffsigt. Som om att jag inte kännde personerna fast det srämmer ju inte. "Parets barn" är ingen mindre än Sofie, Tobias och Jonna. Tobias och Sofie har jag ju känt sen födseln. Min lilla pluttitjejs mamma har äntligen gift sig. Vi har planerat vad vi ska ha på oss sen vi var 5. Längtat och drömt.

Denna dagen har varit seg. Hängt på ikea och varit allmänt cool. Köpt nödvändiga grejer till mitt nya rum. Skaffat ett jobb och mamma kommer snart hem med godis. LIVET LEEEKKKER. Som man kan säga.

InsperationJag är inne på att köpa en ny kamera, valet står mellan en Nikon D7000 och en Nikon D300s. DAMN vad svårt det kan vara då! Iaf, när jag sökte runt på internet efter folks synpunkter hittade jag denna video och jag avgudar den. Jag vill ha en sån bil, ta såna foton, filma såna filmer, glida runt med värlens härligaste kompisar och bara vara. Få göra det man älskar i en sån miljö, i sånt ljus, såna ideer. Och jag dör ännu en gång. fett säger jag bara. Fett.

Edit: Hittade även den färdiga produkten↓

Dolphinsweheartit

Nu vill jag att det ska bli den andra juli tvåtusenelva. Då är det jag som badar med delfiner, jag som pussar dom och jag som matar dom. Dessa underbart vackra djur. Looove. Miami, Orlando, New York. Ge mig sommar nu.

GladIdag är jag glad. Jag hittade två till undervattensbilder som jag tyckte var fina. Den ena får ni se nu (för er som är intresserade funderar jag på att redigera den riktigt ordentligt. ändra färger och hela kalaset. vill ni se?) och den andra i morgon eller på lördag. På tal om lördag, gissa tre gånger vad jag ska göra då? Fel, Fel, RÄÄÄTT! Jag, Tilda Larsson, ska fota mitt första bröllop. Hur awesome är inte det på en skala från ett till tio? Det gör mig så himla glad! Vet ni en sak till? I maj ska jag, Tilda Larsson, fota mitt ANDRA bröllop! Gaaah jag dör lite. Nu ska jag dö igen med mitt feeta spanska prov. Ciao!

mooooooooooooooot duschen. Intresseklubben antecknar. typ


En feeeet semester just nu hade uppskattats mer än någontin annat. Ja till och med mer än det super coola spanska prov vi har på fredag. Så daamnn najs. Eller vad det bajs? Asså jag dör. Jag orkar inte med mig själv. Jag skrattar åt allt som rör sig. Allt som har med bajs att göra och allt som är allmänt efterblivet. Gaaaaaaaaaah snälla kom och hämta mig och kör mig till månen. Nej månen är mindre hardcore så nu ska jag ta tag i mitt super awesome liv och ta en hottttie hot dusch. Hehehehehe ni vill helt ärligt inte se vilket skick mitt hår är i. Jag skojar inte, jag ser nyduschad ut. 

Bööööööl, vad hände med detta inlägg? Det skulle ju kommit upp i går kväll men en dvärghamster kom och bet mig i rumpan så då ville inte blogg.se att detta skulle publiceras. eller något sånt.