USA - New York dag 1

Vet inte riktigt hur när eller vart i denna fantastiska resa jag ska börja. Jag antar att ni vill höra från början och allt i minsta detalj. Jag kan berätta allt och alla detaljer om ni vill men då skulle min blogg övergå till reseblogg på heltid. Jag ska som jag tidigare sagt försöka förklara så bra, så noga och inspirerande som jag bara kan utan att ni tröttnar. (om man nu kan göra det på usa..). Sen vill jag även meddela att ni inte ska förvänta er några super-mega-cooola-proffs-bilder. Här snackar vi turistbilder på hög nivå.


Den 26 Juni vid halv tolv tiden lyfte vårt plan från Göteborg som skulle ta oss till London, resetiden tog ca 2 timmar. På Londons flygplats hade vi några timmar att slå igen, det löste vi med roliga spel på Ipaden, bra böcker och bus med lillebror. Vid halv åtta (svensk tid) flög sedan vårat plan mot New York äntligen iväg. Det var en lång och jobbig resa men herregud, vem överlever inte liksom? Inte förrens klockan var 02.00 (fortfarande svensk tid, kör på det så slipper ni tänka och hålla på.) var vi utcheckade och klara för att ta tunnelbanan in till NY. Bilder från flygresan kan ni se här.


Det sista vi såg från flygplatsen innan vi tog rulltrappan ner under jorden för att förflytta oss till centrum of NY.

Efter att ha bytt tunnelbana några gånger och left under gjorden ett tag trodde jag att jag skulle dö när släpade på resväskan upp för trappan som skulle leda oss upp från undergjorden. Inte för att min väska var tung, utan för att bygnaderna var enorma. Det går inte beskriva med ord såhär på en liten blogg hur offantligt stora de var! Helt insane.

I Usa var klockan runt åtta/halv nio ungefär. Uppe på himlen var det fortfarande hyfsat ljust men pga de höga byggnaderna så var det nästan kolsvart nere på gatorna.

Vi fick släpa på vårt bagage några kvarter innan vi hittade vårt hotell. The Muse hotel hette det och kan verkligen rekommendera det! Snyggt, super fräscht och bara några steg från Times square.

(bild snodd direkt från pappens kamera)
Vi Checkade in, lämnade väskorna och tänkte gå och lägga oss gå klockan hunnit närma sig 04.00 i våra kroppar. Men Pelle och Pappa börjde bli hungriga och eftersom klockan bara var 22.00amerikansk tid så var det ju verkligen inga problem att hitta mat. Här stänger ju klädaffärerna långt efter midnatt så mat fanns ju att hitta lite över allt. Sagt och gjort, vi begav oss ut till Times Square. Pappa och Pelle hittade mat, vi stprang in i disney affären och sen SVÄVADE jag in på moln i den underbara butiken Forever21. KÄÄÄRLEEK. Jag var i en dröm. I NY inne på Forever21. Mitt liv kunde inte bli bättre.

Times Square vid 22.00-tiden. Smäckfullt med folk. Ullareds-kaos gånger tusen.

Mamma hittade Musse inne på den stora Diseny-butiken. Happy-moment. Jag hatar alla sådana fula Disney figurer bara så ni vet.


Här står jag mitt på Times Square. Ni ser ju den stora vit/blå affishen till vänster om mitt huvud, under den så är trappan där bla. ett Top Model avsnitt är inspelat, de stod och posade på trappan om någon kommer ihåg?
Sen insåg vi att klockan började närma sig 05.00 i våra kroppar och vi behövde verkligen sova efter en jobbig dag. Natti natti New York, vi hörs i morgon bitti ♥

Kommentarer
Postat av: vadfanskajagheta.se - Uppsalas största blogg

sv: kul att du är med och tävlar om laptopfodralet:) <3 gilla gärna inlägget på bloglovin för att öka din chans att vinna :D <3 har du redan gillat så behöver du såklart inte göra det igen ;)

2011-08-21 @ 13:44:26
URL: http://vadfanskajagheta.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback